nederlands  english

werk
info
contact
nieuws


tentoonstelling: duivenvoorde en oranje
expositie in paleis oranienbaum in duitsland
fashioning nature verlengd!
expositie: fashioning nature
workshop design lamp maken
een column in mooi & bijzonder
glow lichtfestival 2010
kinderboekenbal 2010
100 x summerdesign
circus der gedachten
dutch design week
hku design route

 

Tentoonstelling: Duivenvoorde en Oranje

Ik ben een van de ontwerpers die uitgenodigd is om speciaal voor kasteel Duivenvoorde een tweetal shawls te ontwerpen.
Met veel enthousiaste heb ik deze opdracht aangenomen.
6 juli t/m 19 oktober 2013 is het resultaat te zien, in de mangelkamer van kasteel Duivenvoorde in Voorschoten.

Mijn inspiratie voor de twee shawls heb ik gehaald uit schilderijen van onze koninklijke familie. Ik heb gekozen voor een schilderij van Anna Paulowna, de vrouw van Koning Willem II en voor een schilderij van Willem III als 4-jarig jongetje staande bij een oranjeboom. Het resultaat is verrassend modern en echt van deze tijd, kom kijken hoe de shawls geworden zijn.

Tijdens de Open Monumentendagen; 14 en 15 september ben ik zelf ook aanwezig.


 


 

Expositie in Paleis Oranienbaum in Duitsland

Mijn ontwerp jewelXLery, is dit jaar te zien op de tentoonstelling: 'Dutch Design - Huis van Oranje' in het Paleis Oranienbaum in Duitsland.

Met trots vertel ik u dat de tentoonstelling zal worden geopend door Hare Majesteit Koningin Beatrix en de Duitse Bondspresident Wulff.

De officiele opening vindt plaats op woensdag 25 april 2012. U en jij kunnen deze tentoonstelling bezoeken van 26 april tot en met 30 september 2012.

Info
Paleis Oranienbaum is het voormalige woonhuis van de Nederlandse prinses 'Vorstin Henriette Catharina van Anhalt-Dessau, Prinses van Oranje-Nassau'.
Het Paleis heeft een grootscheepse restauratie ondergaan, en wordt met deze tentoonstelling heropend.
Met de tentoonselling 'Dutch Design - Huis van Oranje' staat het paleis een half jaar lang in het teken van hedendaags Nederlands ontwerp in combinatie met historische objecten uit het Koninklijk Huisarchief.

www.oranienbaumexhibition.com


 


 

Fashioning Nature verlengd!

De ontwerpen Fashioning Nature van eerste- en tweedejaars studenten dessin van de Akademie Vogue Amsterdam (hbo opleiding voor mode en interieur), te zien op de mangelkamer van Kasteel Duivenvoorde, is verlengd t/m 16 augustus 2011. Deze expositie is te bezoeken tijdens de reguliere rondleidingen op kasteel Duivenvoorde die van dinsdag t/m zaterdag plaatsvinden om 14.00 en 15.30 uur.

www.kasteelduivenvoorde.nl


 


 

expositie: Fashioning Nature

Kunstenaars hebben zich altijd laten inspireren door de natuur. Van schilderij tot porselein, van kostuum tot zilver, van boek tot prent en van tapijt tot plafond: overal zijn op kasteel Duivenvoorde bloem- en diermotieven aan te treffen.

In de mangelkamer (waskamer) zijn de kunstenaars van deze tijd te zien. In deze kamer is werk van mij te zien. Samen met de andere dessin-ontwerpers van Akademie Vogue hebben wij een vernieuwende en inspirerende collectie textiele ontwerpen gemaakt, geïnspireerd door de natuur.

De expositie in de mangelkamer is te zien van:
13 juni - 2 juli 2011
Tweede pinksterdag (13 juni) vanaf 11.00 is deze expo geopend. Deze dag zijn de ontwerpers zelf aanwezig om u alles te vertellen over de ontwerpen die er hangen.
De andere dagen kunt u alleen op verzoek en in groepjes het kasteel bezichtigen.

locatie: Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten
voor meer info: www.kasteelduivenvoorde.nl


 


 

Workshop design lamp maken

Ik ben uitgenodigd door stichting Cardanus om een workshop te geven. Hartstikke leuk natuurlijk. Zaterdag 16 april gaat het gebeuren. We gaan design lampen maken van papier.
Wil je ook mee doen? Kom dan 16 april naar wijkcentrum Westend in Amstelveen.

meer info vind je op: www.cardanus.nl


 


 

Een column in MOOI & Bijzonder

Als ontwerper zijnde krijg je soms zomaar ineens een verrassend mailtje in de inbox. En laat ik nou gek zijn op verrassingen...

'Zou je het leuk vinden een eenmalige column te verzorgen in ons blad?' las ik in het mailtje. Ik kwam een stukje los van mijn stoel; natuurlijk wil ik dat! En zo gebeurde het: mijn eerste column, in het blad MOOI & Bijzonder. Deze maand (maart) komt het uit.

Wil je het bekijken? Zodra ik het blad binnen heb zet ik het tussen mijn publicaties.


 


 

GLOW Lichtfestival 2010

6 t/m 13 november is mijn ontwerp lighTumble te zien op GLOW. Kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland laten lichtkunst- en design toepassingen zien, die tot stand zijn gekomen door het gebruik van nieuwe media technologieën zoals computers, sensoren, animatie, maar ook door meer bekende projectietechnieken.

Meer informatie www.gloweindhoven.nl 


 

Kinderboekenbal 2010

Ik werk op dit moment aan decorstukken/installaties voor het kinderboekenbal 2010!
De kinderboekenweek wordt feestelijk en officieel geopend met het kinderboekenbal, welke plaats vind op dinsdagavond 5 oktober in Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. Dit jaar is het motto: 'De Grote TekenTentoonstelling- beeldtaal in kinderboeken'

Voor meer informatie: web.cpnb.nl


 


 

100 X SUMMERDESIGN

De lighTumble gaat naar Almere Poort. Op 6 juni zijn te ze zien in het Tijdelijk Museum Almere. Een internationaal netwerk van ontwerpers en bewoners die hun favoriete zomerontwerp tonen.
100 x SUMMERDESIGN is onderdeel van het project Pionieren in Poort. Pionieren in Poort biedt Happenings in Tijdelijk Museum Almere, een gemeenschappelijke en gedeelde huiskamer in het hart van het Homeruskwartier, een platform voor een nieuwe collectiviteit, een gedeelde identiteit: pionieren bindt.

www.depaviljoens.nl


 


 

Circus der Gedachten

Rosalie werkt op dit moment aan decorstukken/installaties voor de slotact van DSM, in de voorstelling 'Circus der Gedachten'. De voorstelling is 18 mei in Carre, Amsterdam.
Kijk voor meer informatie op: www.circusdergedachten.nl


 


 

Dutch Design Week

Studio Rosalie de Kruyf is dit jaar te zien op de Dutch Design Week in Eindhoven. Ik sta daar met 8 andere jonge ontwerpers onder de naam Utrecht Verplettert!

U kunt Utrecht Verpletterd vinden op Strijp S.
www.utrechtverplettert.nl

Openingstijden
Strijp-S is open van 12.00 tot 18.00 uur. Op donderdag en vrijdag is Strijp-S open van 12.00 tot 20.00 uur.
Voor meer info en een routebeschrijving zie:www.dutchdesignweek.nl


 


 

HKU design route

Van 4 t/m 13 september zet de nieuwe generatie productvormgevers van de HKU hun afstudeerwerk in de etalage van (design) hotspots in de Utrechtse binnenstad. Kom kijken!
Mijn parelsnoer is te zien bij Jason King aan de Oudergracht 201.

voor meer informatie: www.hku.nl